۱. لطفا یک معرفی از خودتون و شهرتون برای مخاطبانمون بفرمایین:
با سلام واحترام شادی مولانی هستم ، فعال اجتماعی که از سال ۹۱فعالیت های فرهنگی اجتماعی رو شروع کردم. در کنار تعدادی از تشکل های غیر دولتی داوطلبانه فعالیت داشتم . از سال ۱۳۹۵ مجوز رسمی موسسه تلاشگران سلامت از وزارت و ورزش و جوانان داریم که به صورت مدیر عامل یا دبیر مجموعه بودم.
حوزه فعالیت ما در حوزه سلامت و پیشگیری از آسیب های اجتماعی و تخصصا مبارزه با اعتیاد می باشد . حوزه فعالیت موسسه تلاشگران سلامت در محدوده استان کردستان و مرکز استان سنندج فعالیت بیشتری داشته . استان کردستان با جمعیت حدود ۱میلیون ۶۰۰ هزار نفر که حدود ۵۵۰ تا ۶۰۰ نفر آن جمعیت سنندج می باشد .
به لحاظ برخی از آسیب های اجتماعی نسبت به برخی استانهای دیگر شاید بهتر باشد اما با توجه به اینکه حدود ۵۰ درصد بافت استان حاشیه نشینی می باشد به ویژه شهر سنندج ، زنگ خطری برای آینده استان می باشد که اگر پیشگیری نشود در آینده از این وضعیت خارج می شود .
۲. اعتیاد رو در شهر خودتون چطور میدونین؟
روند اعتیاد در کردستان متاسفانه وضعیت خوبی ندارد، هرچند نسبت به استان های دیگر بهتر هست، اما نسبت وضعیت فاجعه باری را تحمل می کند.
سن اعتیاد کاهش پیدا کرده است، اعتیاد بانوان متاسفانه خیلی بیشتر رو به رشد هست و اقدامات مناسبی صورت نگرفته است. ترک و بهبود خانم ها به نسبت آقایان شدید تر و مشکل دار تر می باشد.
۳. ارتباط شما با موسسه شمیم و شبکه مردمی شمیم چطور هست؟
ارتباط ما با شبکه شمیم به لطف خدا و دوستان و مسولان شبکه خوب هست و اقدامات مثبت و تاثیر گذاری با همکاری شبکه در محلات سنندج انجام دادیم که در آینده نیز ان شالله برنامه های متعددی برنامه ریزه شده که در راستای طرح یاریگران زندگی برگزار خواهد شد.
۴. متادون و متادون درمانی چه تاثیری در چرخه اعتیاد دارد؟
متادون زمانی برای جلوگیری از تزریق مشترک باشه ودر ابتدا خوب بوده اما متاسفانه امروزه بازار آزاد فروش متادون زیاد شده وبه فراوانی در بازار وجود دارد.
مراکز mmt نظارت خاصی بر عملکرد آنها نمی باشد.
در بهبود و درمان مصرف گل وشیشه ۲۰ تا ۲۲ سی سی تجویز میشود که این کاملا اشتباه هست.
برای روش های درمان خاصی کاربرد ندارد نه برای همه مصرف ها .
نظارت خاصی متاسفانه وجود ندارد .
موارد مصرفی که بیشتر به کمپ ماده ۱۶ مراجعه میکنند مصرف، شیشه متادون و هرویین می باشد.
۸۰تا ۸۵ معتادان متجاهری که به کمپ مراجعه می کنند،متادون مصرف میکنن که در کنار آن هرویین و شیشه هم مصرف میکنند.
باید متادون برای جایگزین ترک باشه تا زمانی که بهبودی حاصل بشه .نه اینکه جایگزین همیشگی باشد.
متادون، به مرور کبد را نابود میکند.
۵. چه برنامه هایی رو در زمینه پیشگیری از اعتیاد دارین؟
در حوزه پیشگیری بالغ بر ۷۰ برنامه آموزشی در طول این سالها در سطح استان ، شهرستان، محلات و روستاها برگزار کردیم.
طرح اردوی جهادی با عنوان زندگی پاک در ۳۷ روستای ۵ بخش استان با موضوع پیشگیری از آسیب های اجتماعی ،از جمله اعتیاد برگزار کردیم. در سطح محلات کارگاه های آموزشی و دوره های مشاوره فردی ، همکاری با کمپ ها جهت معرفی و شناسایی افرادی که به مواد مخدر گرفتار شده و خواهان ترک می باشند، برگزار شده است.
برنامه های اوقات فراغت و ... را برگزار نموده ایم و بر اساس تاثیر گذاری این فعالیت ها ادامه خواهیم داد.
دیدگاه خود را بنویسید