کویت برای مبارزه با مواد در سال 1989 یک کمیته ملی برای پیشگیری از مواد مخدر تاسیس کرد. این کمیته مسئولیت اطلاع رسانی به عموم مردم، آگاهی دادن به آنها درباره خطرات ناشی از استفاده مواد و مبارزه با قاچاق مواد مخدر را به عهده داشت.در سال 2006 این سازمان به طور مستقل مسئولیت مبارزه با مواد مخدر را به عهده گرفت. 

گرایش به مواد مخدر در کویت دلایل متعددی دارد که بی توجهی و نداشتن مهارت در والدین مهمترین آن
محسوب می‌شود. به همین دلیل آموزش و پیشگیری از اعتیاد از مدارس کویت آغاز می‌شود. کویت از جمله کشورهایی است که تلاش‌های وسیعی را در دورة متوسطه در زمینة آموزش پیشگیری از اعتیاد شروع کرده است. 

محتوای آموزش پیشگیری از اعتیاد، به تناسب موضوع با کتب درسی زیر تلفیق شده است:

1. زیست شناسی (سلامت دستگاه تنفس، سیگار کشیدن و خطرات آن، چگونگی حفظ سلامت دستگاه تنفس، داروهای نیروزا و مخدر، مواد تحریک کننده یا نیروزا، داروهای آرام‌بخش و خواب‌آور، مواد مخدر، مواد توهم‌زا و تأثیر مواد مخدر بر سیستم اعصاب)

2. مسائل جغرافیایی عصر ما (مشکلات اجتماعی و روانی در جوامع شهری و روستایی، اسلام و مشکلات معاصر و انواع مشکلات اجتماعی و خانوادگی)

3. مطالعاتی در تشریع اسلامی (تجارت مواد مخدر، احکام خرید و فروش)

علاوه بر این‌ها فعالین اجتماعی نیز در کویت نظرات مختلفی دارند. یک روحانی کویتی به‌ نام صالح الغنیم معتقد است باید اصول دین را در قلب جوانان تحکیم و آن‌ها را به دعا و خواندن قرآن کریم تشویق کرد. او هم‌چنین از والدین خواسته ‌است از فرزندان خود مراقبت کنند تا آنها تغییرات سلامت روان خود را دریابند و بتوانند مسائل را در مراحل اولیه حل کنند. مهندس نادر العظیمی، مخترع کویتی که جوایز متعددی را برای این کشور به دست آورده‌ است، بر اهمیت پرورش استعداد و سرگرمی در میان دانش‌آموزان تاکید می‌کند و می‌گوید چنین برنامه‌هایی می‌تواند از نوجوانان در برابر مواد مخدر محافظت کند. او نیاز به پر‌کردن اوقات فراغت جوانان و دانش‌آموزان از طریق سرگرمی‌های مفید را لازمه‌ی پیش‌گیری از تجربه استعمال مواد مخدر می‌داند.