محمد عباسی در این برنامه، با تأکید بر این‌که اعتیاد به مواد مخدر یکی از معضلات بزرگ اجتماعی است تصریح کرد: اعتیاد نه‌تنها فرد مصرف‌کننده، بلکه خانواده و جامعه را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
وی بر لزوم استفاده از ظرفیت هنر برای آگاهی بخشی به جامعه تأکید کرد و گفت:  ما ابزارهایی داریم که می‌توانند به ما در مبارزه با این معضل کمک کنند و یکی از این ابزارها هنر است که هنر هم ابعاد مختلف و گسترده‌ای دارد که باید از این ظرفیت عظیم و اثرگذار استفاده کرد.
عباسی خاطرنشان کرد: توجه به برخی گروه‌ها مانند دانش‌آموزان، دانشجویان و کارگران به دلیل حجم، اثرگذاری و جمعیتشان از اهمیت بالایی برخوردار است بنابراین ما باید برنامه دقیق‌تری را در مجموعه‌های خودمان برای این گروه‌ها برنامه‌ریزی کنیم.
عباسی با اشاره به اهمیت و ارزش کارهای مردمی تصریح کرد: افراد در جامعه چند دسته هستند یک دسته از اساس بی‌تفاوت هستند و نسبت به هیچ مسئله‌ای چه در زندگی شخصی و چه جامعه پیرامونی خودشان کنش و واکنشی ندارند، یک دسته دیگر افراد هم فقط به فکر خودشان هستند و می‌خواهند خودشان را نجات بدهد و هیچ‌گونه احساس مسئولیتی نسبت به جامعه پیرامونی خودشان ندارند ولی یک عده افراد هستند که نمی‌توانند غرق شدن دیگران را ببینند و دنبال این هستند افراد در معرض آسیب و  غرق شدن در آسیب‌های اجتماعی را نجات بدهند، این‌ها افسران آگاهی بین انسان‌ها هستند.
معاون وزیر کشور شناخت دامنه کار و تحلیل درست از وضعیت موجود را گام اول و دوم فعالیت در حوزه آسیب‌های اجتماعی دانست و گفت: اول باید وضعیت را خوب بشناسیم و ببینیم چه کارهایی انجام شده و چه کارهایی زمین مانده است سپس وضعیت را خوب تحلیل کنیم چرا که یکی از نقاط اختلاف بین جامع شناسان، علما و کارشناسان تحلیل‌های متفاوت از وضع موجود است.
وی خاطرنشان کرد: درحال حاضر موضوع اولویت دار جامعه ما نوجوانان و جوانان است یا موضوع خانواده‌ها، مسائل داخلی، فضای مجازی، بیکاری، اقتصاد که در همه این‌ها دست خبیث دشمن هم به عینه مشاهده می‌شود
عباسی ریشه‌یابی معضلات اجتماعی را گام بعدی انجام فعالیت دانست و تصریح کرد: اگر شرایط را درست تحلیل و ریشه‌یابی کردیم مرحله بعد راهکار برای برون‌رفت از این معضل را باید ارائه کنیم و راهکار با تا توجه به فهم دقیق این علت‌ها، مقدور است.
وی انجام کار هنرمندانه را یک عمل صالح دانست و گفت: کار و برنامه‌ای که جوانان را از طریق ذائقه‌ و اقبالشان به سمت خودشان بیاورد عمل صالح است چون بدون ترید مؤثر است و می‌تواند نقش‌آفرین باشد
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور خانواده، دانش آموزان، دانشجویان، کارگران و محلات آسیب را پنج نقطه مهم و اساسی برای اقدام و فعالیت دانست و تأکید کرد: بزرگترین دغدغه همه ما باید مقابله با آسیب‌های اجتماعی باشد زیرا این آسیب‌ها ریشه بسیاری از مشکلات دیگر در کشور است و نقاطی که امروز آماج حمله هستند این پنج نقطه است که باید روی آن‌ها کار جدی انجام داد.
ابوالحسن صفرپور رئیس کارگروه علمی و عملیاتی نظام برنامه کنترل و کاهش اعتیاد شورای اجتماعی کشور نیز در این آیین گفت: زبان هنر و فرهنگ بهترین و مفیدترین راهکار عملی مبارزه با آسیب‌های اجتماعی علی‌الخصوص اعتیاد است.
وی تأکید کرد: ما می‌توانیم با استفاده از ابزار هنر واقعیت‌های تلخ اعتیاد را به تصویر بکشیم و تأثیرات آن را بر روی زندگی فردی و اجتماعی نشان دهیم و این جشنواره فرصت بسیار خوبی برای تحقق این مهم است.
مسئول موسسه مردمی  شمیم گفت: ارائه و انتشار این تصاویر و روایت‌ها در غالب فیلم‌های کوتاه می‌توانند آگاهی‌بخش و تلنگری برای افراد جامعه به ویژه قشر جوان و نوجوان باشد که افراد را به فکر فرو ببرد و آن‌ها را از خطرات اعتیاد آگاه کند.
صفرپور ادامه داد: هنرمندان ما با تولید یک فیلم کوتاه اثرگذار می‌توانند کاری کنند که یک نفر و یک جمع و حتی یک جامعه از خطرات آسیب‌های اجتماعی ازجمله مواد مخدر و مصرف مشروبات الکی و دیگر آسیب‌ها در امان بمانند و رفتن به سمت این مواد کشنده را برای خودشان قبیح بدانند.
وی با تأکید بر این‌که هنر می‌تواند نقش بسزایی در پیشگیری از اعتیاد ایفا کند تصریح کرد: باید از این ابزار قدرتمند استفاده کنیم و به کودکان و نوجوانان آموزش دهیم و با برگزاری کارگاه‌های هنری، جشنواره‌ها و نمایشگاه‌ها، صدای رسایی برای آگاهی از مضرات اعتیاد باشیم.

در ادامه این برنامه فاطمه برزکار دبیر جشنواره فیلم باران به تشریح اهداف، موضوعات، بخش‌ها و دیگر جزئیات برگزاری جشنواره پرداخت و گفت: اولین جشنواره ملی فیلم کوتاه باران در راستای سلامت اجتماعی با بهره‌گیری از ظرفیت هنر و هنرمندان سراسر کشور در بهمن ماه سال 1403 در شهر شهرکرد برگزار می‌شود.
وی  جشنواره ملی فیلم باران به میزبانی استان چهارمحال و بختیاری را فرصت ارزشمندی برای آگاهی بخشی به جامعه دانست و تأکید کرد: هنر، زبان مشترکی است که می‌تواند احساسات، افکار و تجربیات را به شیوه‌ای عمیق و مؤثر منتقل کند و ما با استفاده از این ابزار بسیار کارآمد می‌توانیم افراد را نسبت به سلامت اجتماعی آگاه و دغدغه مند سازیم.
برزکار تأکید کرد: بدون تردید ساخت و نمایش یک فیلم فاخر در حوزه اعتیاد می‌تواند تأثیر بسزایی در آگاهی بخشی جامعه داشته باشد و جشنواره فیلم باران در همین مسیر قدم برمی‌دارد.

وی اهداف جشنواره ملی فیلم کوتاه باران را ارتقاء آگاهی عمومی، پیشگیری و کاهش اعتیاد، تغییر نگرش‌ها و باورهای نادرست، حمایت از افراد در حال ترک، نمایش تلاش‌ها و اقدامات مؤثر و تشویق به تولید آثار هنری عنوان کرد.
برزکار تصریح کرد: ما در این جشنواره به دنبال آن هستیم که دانش و اطلاعات جامعه را در خصوص انتخاب سبک زندگی سالم و دوری از مصرف مواد مخدر ارتقاء دهیم
وی ارائه راهکارهای پیشگیرانه برای جلوگیری از ابتلا به اعتیاد، مبارزه با تصورات غلط و باورهای فرهنگی نادرست درباره مواد مخدر،‌ ترویج نگرش‌های مثبت و حمایتی نسبت به افراد در حال ترک اعتیاد، حمایت و تشویق از فیلم‌سازان برای تولید آثار هنری با موضوع پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر و ایجاد بستری برای به اشتراک گذاشتن تجربیات و دیدگاه‌های مختلف در این زمینه را از اهداف دیگر این جشنواره برشمرد.
دبیر جشنواره فیلم کوتاه ملی باران پیشگیری از اعتیاد، آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی، تجربه‌های شخصی، اثرات و عواقب مواد مخدر، روش‌های درمان و بازتوانی، قانون و سیاست، نقش شهدای مدافع جان (شهدای مبارزه با مواد مخدر) را از موضوعات جشنواره ملی فیلم کوتاه باران عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد: شرکت همه‌ فیلم‌سازان، نهادها، سازمان‌های دولتی و تهیه‌کنندگان بخش خصوصی آزاد است و ثبت‌نام و بارگذاری آثار در جشنواره، فقط از طریق سایت جشنواره به آدرس https://www.shamimeno.ir امکان‌پذیر است.
برزکار گفت: آخرین مهلت ارسال آثار 1 بهمن 1403  است و زمان برگزاری جشنواره نیمه دوم بهمن 1403 خواهد بود .