گزارش وضعیت موجود استان کرمانشاه
استان کرمانشاه با مساحتی حدود 25 هزار کیلومتر مربع در میان استان‌های کشورمان از لحاظ وسعت رتبه هفدهم را به خود اختصاص داده است و 5/1 درصد وسعت کشور را در بر می گیرد.
بر اساس سرشماری سال 1395 استان کرمانشاه دارای 14 شهرستان، 31 بخش، 32 شهر، 86 دهستان و 600/2 روستا است. این استان دارای جمعیتی 2 میلیون نفری است که از این میزان حدود  000/500/1 نفر در شهر و حدود 000/500 نفر در روستا سکونت دارند. کلانشهر کرمانشاه نهمین شهر پرجمعیت ایران است.
ازجمله ویژگی‌های خاص استان کرمانشاه می‌توان به گوناگونی مذهب اشاره نمود؛ بطوری که این استان را هندوستان ایران یا هندوستان کوچک می‌نامند. از دیگر ویژگی‌های این استان کرد زبان می‌توان به تنوع آب و هوایی، وجود صنایع دستی پرتنوع مانند انواع فرش و گلیم و گبه، لباس‌های محلی، جاذبه‌های طبیعی گردشگری و میراث فرهنگی پرمخاطب اشاره کرد. همچنین با توجه به آب و هوا و شرایط اقلیمی، تنوع محصولات کشاورزی در استان کرمانشاه بسیار زیاد است. وجود 75 درصد معادن غیرطبیعی ایران در استان کرمانشاه از دیگر خصوصیات منحصر به فرد این استان است.  
تولید محصولات زراعی دیم و آبی، خدمات ابنیه و ساختمانی، دامپروری، صنایع دستی و گردشگری، تجارت وابسته به مرز و صنایع تکمیلی کشاورزی مانند تولید رب گوجه فرنگی و روغن نباتی از جمله مشاغل خاص استان کرمانشاه می باشد.  
بالا بودن نرخ بیکاری، عدم وجود فرهنگ درست اشتغال و بالابودن سطح توقعات شغلی، عدم ارتباط صحیح کالا یا خدمات تولیدی با بازار فروش و عدم ارتباط دانشگاه و صنعت، بخشی از شاخص‌های محرومیت اقتصادی استان کرمانشاه را تشکیل می‌دهند.  
در بخش شاخص‌های محرومیت اجتماعی می‌توان به فقدان تعریف واحد از محرومیت، عدم توزیع مناسب و عادلانه سرانه‌ها، پایین‌بودن نرخ ازدواج و بالا بودن نرخ طلاق و پذیرش پرچالش فرد رها شده از آسیب‌های اجتماعی توسط جامعه اشاره نمود.
عدم توجه به بهینه سازی اوقات فراغت، بالا بودن هزینه‌های استفاه از اماکن فرهنگی و ورزشی، تعدد متولیان حوزه فرهنگ، عدم جهت‌دهی درست به فعالیت‌های فرهنگی مؤسسات فرهنگی و مجموعه‌های مردمی و عدم نظارت بر بودجه‌های فرهنگی و مقابله با آسیب‌های اجتماعی تنها بخشی از شاخص‌های محرومیت فرهنگی استان کرمانشاه است.
دلایل گرایش افراد به مواد مخدر در استان کرمانشاه
عدم آگاهی نسبت به موادمخدر و باورهای غلط از اعتیاد مانند تسکین درد و درمان بیماری‌ها، مشکلات عدیده اقتصادی و عدم تاب‌آوری در برابر آنها، اختلالات روحی و روانی، عدم وجود ارتباطات اجتماعی مناسب، کنجکاوی پرخطر، حضور در دورهمی‌ها و مهمانی‌هایی که از مواد مخدر استفاده می‌شود و دسترسی آسان به این مواد را می‌توان از جمله دلایل گرایش افراد به مواد مخدر دانست.
نوع مواد مخدر مصرفی در استان کرمانشاه
مواد مخدر تریاک و شیره آن، شیشه و گل بیشترین مصرف را در استان کرمانشاه دارند.
اقشار و سنین استفاده کننده از مواد مخدر در استان کرمانشاه
رانندگان پایه یک، افراد بی‌سرپناه (به اصطلاح کارتن خواب)، افراد ساکن در مناطق حاشیه‌ای و کم برخوردار از اقشار بیشتر مصرف کننده مواد مخدر در استان کرمانشاه هستند. سن استفاده از مواد مخدر در استان کرمانشاه عموماً بین 13 تا 35 سال است.



معرفی  آقای آرش اکبری لنجابی ؛ مسئول حلقه میانی استان کرمانشاه


سوابق شغلی:
مسئول سابق شناسایی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان کرمانشاه
مسئول سابق ارزیابی عملکرد معاونت نظارت راهبردی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان کرمانشاه
عضو هیات اندیشه ورز اتاق عملیات خانواده و اتاق عملیات اقتضائی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان کرمانشاه
مدیر کمیته فرهنگی و کمیته پشتیبانی دوره تربیتی شهید جعفری در سال های ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳
عضو کارگروه استانی خانواده پایدار و کارگروه آموزش های هنگام ازدواج استان کرمانشاه
مدیر خانه احسان محله دهپهن  
مسئول گردآوری داده‌های آماری پژوهش رصد ازدواج‌های خطرپذیر استان کرمانشاه
مدیر اجرایی مرکز فرهنگی پیوند مهر
مدیر اجرایی مرکز مشاوره پیشگامان مهر

افتخارات و گواهینامه‌ها:
فعالیت و کنش‌گری در حوزه اعتیاد: فعالیت در حوزه پیشگیری از اعتیاد با برپایی کارگاه‌های آموزشی در مدارس و کانون ها و محلات و غیره
فعالیت در حوزه درمان معتادین با محوریت ایفای نقش خانواده
کمک به کمپ های شاخص ترک اعتیاد در حوزه انگیزشی ، کتاب و غیره


اقدامات انجام شده در حوزه پیشگیری:
در محله آقاجان با تخریب 98 خانه مخروبه که به پاتوق مواد مخدر تبدیل شده بود گام مؤثری در مقابله با این بلای خانمان‌سوز صورت گرفت. در تمامی محلات فوق با برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با اثرات ابتلا به مواد مخدر، مباحث حوزه خانواده و همچنین تغذیه صحیح، سعی بر آشنایی ساکنین این محلات با راهکارهای مقابله با اعتیاد شده است. یکی از اهداف این برنامه‌ها انجام شناسایی دقیق، کادرسازی و ایجاد حلقه‌های میانی در محلات بوده است. کارگاه‌های اشتغال‌زایی از دیگر اقداماتی است که در محلات تعیین شده در کرمانشاه برقرار شدند.
برگزاری مسابقات ورزشی در مناسبت‌های مختلف و گردهمایی‌ها در محلات با نقش‌آفرینی ساکنین همان محله از دیگر برنامه‌های اجرایی بوده است. همچنین در محلات آسیب‌خیز به درمان افراد مبتلا کمک‌هایی صورت گرفته است.
راه‌های کلی مقابله با اعتیاد در استان کرمانشاه
در حوزه پیشگیری: افزایش آگاهی اقشار مختلف مردم از مواد مخدر و آثار بسیار مخرب ابتلاء به آن و ایجاد دغدغه‌مندی عمومی نسبت به این آسیب اجتماعی، انجام شناسایی دقیق، کادرسازی و ایجاد حلقه‌های میانی در محلات، آموزش روش‌های افزایش تاب‌آوری در برابر مشکلات زندگی، اجرای برنامه‌های پر محتوا و مفرح به صورت مستمر در طول سال.
در حوزه درمان: برخورد سنگین حقوقی و قضایی با فروشندگان کلی و جزئی مواد مخدر، نظارت درست و راهبردی بر کمپ‌های ترک اعتیاد و تخصصی‌سازی عملکرد این کمپ‌ها
در حوزه صیانت: ایجاد مشاغل پایدار با توجه به بوم محلات و مشاغل مختص استان کرمانشاه، اجرای برنامه‌های اشتغالزایی جهت ارتباط با افراد رها شده از بند اعتیاد و توانمندسازی اقتصادی آنها را می‌توان راهکارهای مهم در مقابله با مواد مخدر دانست.
اقدامات انجام شده در قالب راهکارهای مقابله با اعتیاد در استان کرمانشاه
در حوزه پیشگیری: برگزاری کارگاه‌های آموزشی، برگزاری مسابقات ورزشی، برگزاری دورهمی‌ها با حضور نوجوانان در محلات، برگزاری برنامه‌های مشترک مادر- دختری و پدر- پسری، برقراری ارتباط با قشر نوجوان در محلات از طریق مدارس، مساجد، پایگاه‌های بسیج و مجموعه‌های فرهنگی فعال در محلات، ایجاد شبکه‌سازی و محول نمودن امورات محله به ساکنین همان محله بخصوص قشر نوجوان، انجام شناسایی، کادرسازی و ایجاد حلقه‌های میانی در محلات
در حوزه درمان: کمک به افراد قابل اطمینان در محلات جهت ترک اعتیاد، سرکشی از کمپ‌های ترک اعتیاد
در حوزه صیانت: ایجاد کارگاه‌های آموزشی مشاغل خانگی زودبازده مانند تولید شیرینی، مربا و همچنین خیاطی
دورنما و برنامه‌ریزی انجام شده برای مقابله با اعتیاد در استان کرمانشاه
حوزه پیشگیری: آگاهی اقشار مختلف مردم از مواد مخدر و آثار بسیار مخرب ابتلاء به آن با برگزاری رویدادها، کارگاه آموزشی و برنامه‌های مفرح فرهنگی و ورزشی و همچنین انجام شناسایی دقیق، کادرسازی و ایجاد حلقه‌های میانی جهت دغدغه‌مند نمودن اقشار مختلف مردم و مقابله مردمی با اعتیاد به مواد مخدر
حوزه درمان: نظارت بر کمپ‌های ترک اعتیاد و در صورت امکان راه‌اندازی کمپ ترک اعتیاد
حوزه صیانت: پیگیری اشتغالزایی افراد بهبودیافته و سایر ساکنین محلات کم‌برخوردار